BOEN PARKETO VALYMAS IR PRIEŽIŪRA

BOEN PARKETO
VALYMAS IR PRIEŽIŪRA

katalogas parisiuntimui

PATARIMAI, KAIP PRIŽIŪRĖTI GRINDIS
1. Sustabdykite purvą prie slenksčio. prie įėjimo patieskite kilimėlį kojoms nusivalyti. Rekomenduojame įėjus į patalpą iškart nusiauti batus.
2. Saugokite grindis nuo įbrėžimų ir pažeidimų. Prie stalų ir kėdžių kojelių pritvirtinkite veltinius baldų padukus, kad jos nebraižytų grindų.
3. Palaikykite grindų švarą. Siurbkite grindis reguliariai. Perteklinė drėgmė plaunant grindis turi būti nedelsiant nusausinta, kad neįsigertų į medieną.

 

KIETMEDŽIO GRINDYS IR PATALPŲ KLIMATAS
Mediena yra natūrali higroskopiška medžiaga, kuri sugeria ir išskiria drėgmę. Drėgmė medienoje nuolat kinta ir prisitaiko prie aplinkos klimato. Gyvenamosiose patalpose temperatūra paprastai būna 18–28 °C, o santykinis drėgnis 30–65 %. Tokiomis klimato sąlygomis idealiai tinka dviejų arba trijų sluoksnių BOEN kietmedžio grindys. Vis dėl to, per sausa oro drėgmė, ypač žiemos mėnesiais, stipriai veikia ne tik jus, bet ir parketą. Tad nedideli tarpeliai, pasigaubimai ar įtrūkimai tokiomis sąlygomis gali atsirasti. Norint to išvengti, rekomenduojame naudoti oro drėkintuvus.

GRINDINIS ŠILDYMAS
Kietmedžio grindys ir grindinis šildymas – ar tai suderinama? Patirtis rodo, kad tai yra išties puikus ir netgi privalumų turintis derinys. Kambarių, kuriuose įrengta grindų šildymo sistema, mikroklimatas paprastai yra stabilesnis nei šildomų radiatoriais. Kietmedžio grindims būdinga nedidelė šiluminė varža, taigi šilumos perdavimas praktiškai neapsunkinamas. Užtikrinkite, kad grindų paviršiaus temperatūra neviršytų 29⁰C. Skandinavijoje, dėl sausesnio klimato, būtina užtikrinti , kad grindų paviršiaus temperatūra neviršytų 27⁰C. Be to, kietmedžio grindys, paklotos ant šildomo pagrindo, yra ekonomiškas sprendimas. Svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad tokios medienos rūšys, kaip bukas, klevas, jatoba kur kas labiau reaguoja į klimato sąlygų pasikeitimus nei ąžuolas, dėl to greičiau formuojasi tarpeliai tarp parketo sujungimų. Todėl svarbu užtikrinti tinkamą kambario mikroklimatą. Esant grindiniam šildymui rekomenduojame kietmedžio grindis visuomet klijuoti prie pagrindo. Tuomet galėsite būti tikri, kad grindys po jūsų kojomis visada išliks stabilios.

 

LIVE NATURAL

Live Natural – paruoštas naudoti, natūralios alyvos paviršiaus padengimas. Gilus alyvos įsiskverbimas į medieną užtikrinamas dengiant dviem sluoksniais, taigi grindys tampa gerai apsaugotos.

PIRMOJI PRIEŽIŪRA

Šiuo atveju patariame naudoti priemonę BOEN OIL FRESHEN UP. Priemonę OIL FRESHEN UP tepkite plaušelių nepaliekančia šluoste; vieno dangtelio  pakanka 4 m². Palaukite, kol paviršius išdžius ir tada nupoliruokite.

VALYMAS

Grindis valykite sausai, naudodami šluotą arba siurblį. Reguliariam plovimui, įpilkite 3 dangtelius BOEN Floor Soap į 5 L vandens ir išplaukite grindis gerai išgręžta šluoste. Itin nešvarioms grindims plauti, įpilkite 2 dangtelius priemonės 1 l vandens. Nepalikite vandens balų ant parketo, nes grindys gali išbrinkti ir būti negrįžtamai pažeistos.

PRIEŽIŪRA

Alyvuotas kietmedžio grindis reikėtų reguliariai padengti priemone BOEN Oil Freshen Up, tai ypač reikalinga aktyviai eksploatuojamoms ir dažnai valomoms grindims. Ši priežiūros priemonė alyva dengtiems paviršiams suteikia atsparumo, ja padengtos pažeistos paviršiaus vietos įgauna šilkinį, natūralų matinį blizgesį. Prieš naudodami šią priežiūros priemonę, įsitikinkite,
kad grindys yra sausos ir švarios. Priemonę Oil Freshen Up tepkite plaušelių nepaliekančia šluoste. Vieno dangtelio pakanka maždaug 4 m2. Palaukite, kol paviršius nudžius, ir tada jį
nupoliruokite. Kaip dažnai reikėtų naudoti šią priemonę?
> Neintensyviai naudojamoms grindims, pvz., miegamuosiuose ar svetainėse, – maždaug 1–2 kartus per metus.
> Vidutiniškai intensyviai naudojamoms grindims, pvz., koridoriuose ir biuruose, kuriuose nuolat lankosi žmonės, – maždaug kartą per mėnesį, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

INTENSYVUS VALYMAS IR DĖMIŲ ŠALINIMAS

Itin nešvarias grindis reikia plauti didesnės koncentracijos valiklio BOEN Floor Soap tirpalu (santykiu 1:1). Kruopščiai plaukite grindis naudodami šį koncentruotą valiklio tirpalą ir perplaukite jas švariame vandenyje sudrėkinta šluoste, kad pašalintumėte nešvarumus ir valiklio likučius. Kai grindys visiškai išdžius, ištepkite jas priemone BOEN Natural Oil. Jei norite pašalinti įsigėrusias dėmes ar įbrėžimus, siūlome naudotis grindų paviršiaus remontiniu rinkiniu.

Svarbi pastaba
Jei pastebėjote nusidėvėjimo požymių, rekomenduojame grindis nedelsiant padengti priemone BOEN Natural Oil, kad išlaikytumėte grindų paviršių nepažeistą ilgą laiką. Užtikrinkite, kad
pirmiausia grindys būtų kruopščiai išplautos, vadovaujantis prieš tai pateiktais nurodymais. Naudingas patarimas: pasirūpinkite, kad grindis reguliariai patikrintų parketo specialistas.

KOMERCINĖS PASKIRTIES PATALPOS

Jeigu grindys paklotos tokiose vietose, kuriose lankosi labai daug žmonių, pavyzdžiui, restoranuose, laiptinėse, parduotuvėse, viešbučių vestibiuliuose, alyva dengtus paviršius būtina apsaugoti nedelsiant vos tik suklojus grindis – padengti dar vieną BOEN Natural Oil sluoksnį. Atsižvelgiant į grindų apkrovą, ypač intensyviai naudojamas sritis reikės pakartotinai padengti apsaugine alyva. BOEN Natural Oil tepkite plonu, tolygiu sluoksniu su BOEN mikropluošto voleliu arba BOEN grindų šepečiu. Jūs turėtumėte sunaudoti ne daugiau kaip 30-40 ml 1 m2. Intensyviai grindis reikia išvalyti kartą arba du per metus, o tada padengti BOEN Natural Oil.

 

LIVE SATIN

Ši nepaprastai patvari šešių sluoksnių lako danga gerokai sumažina priežiūros poreikį ir padidina parketo ilgaamžiškumą.

VALYMAS

Kasdieniam dulkių ar purvo valymui rekomenduojame naudoti šepetį arba siurblį. Reguliariam plovimui, įpilkite 25 ml BOEN Cleaner į 5 l vandens ir išplaukite grindis su drėgna, gerai
išgręžta šluoste. Itin nešvarioms grindims plauti, naudokite 50 ml priemonės 5 l vandens. Sunkiau šalinami nešvarumai, tokie kaip tepalo dėmės ar avalynės žymės, gali būti panaikinti
kruopščiai valant. Šiam tikslui idealiai tiks valymo priemonė BOEN Remover (intensyvus lako valiklis). Panaudoję šią priežiūros priemonę, grindis padenkite priemone BOEN Refresher.

PRIEŽIŪRA

Live Satin laku lakuoto parketo reguliariai priežiūrai naudokite BOEN Refresher. Ši priemonė atgaivina paviršių, jį saugo ir suteikia šilkinį blizgesį, bei atsparumą purvui. Prieš naudodami šį produktą įsitikinkite, kad grindys yra švarios – ant jų neturi būti vaško ar nešvarumų. Kempine arba šluoste tolygiai padenkite grindis plonu BOEN Refresher sluoksniu  ir palaukite, kol šios išdžius, kad galėtumėte į vietą pastatyti baldus ir pakloti kilimus. BOEN Refresher taip pat gerai tinka dėmėms valyti.
Kaip dažnai reikėtų naudoti šią priemonę?
> Neintensyviai naudojamoms grindims, pvz., miegamuosiuose ar svetainėse, – maždaug kartą per metus.
> Vidutiniškai intensyviai naudojamoms grindims, pvz., koridoriuose ir biuruose, kuriuose nuolat lankosi žmonės, – maždaug du kartus per metus, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

INTENSYVUS VALYMAS IR DĖMIŲ ŠALINIMAS

> Sunkiai šalinamoms dėmėms (vyno, vaisių, uogų, sulčių, grietinėlės, nealkoholinių gėrimų, alaus, kavos, arbatos) valyti patartina naudoti buitinį valiklį.
> Batų tepalo, avalynės pėdsakų, dervos, asfalto, alyvos, riebalų ar šokolado dėmes galima pašalinti vaitspiritu (maždaug 20 ml).
> Rašalo, lūpdažio, rašiklio, spausdintuvo dažų, dažjuostės dėmės gali būti pašalintos spiritu (maždaug 20 ml).
> Kraujo dėmės veiksmingiausiai šalinamos šaltu vandeniu. Svarbi pastaba Jei pastebėjote akivaizdžių nusidėvėjimo žymių, eksploatuojamą parketą rekomenduojame nušlifuoti ir iš naujo padengti laku, kad ilgą laiką išlaikytumėte grindų paviršių nepažeistą. Naudingas patarimas: pasirūpinkite, kad grindis reguliariai patikrintų parketo specialistas.

KOMERCINĖS PASKIRTIES PATALPOS

Jeigu grindys paklotos tokiose vietose, kuriose lankosi labai daug žmonių, pavyzdžiui, restoranuose, laiptinėse, parduotuvėse, viešbučių vestibiuliuose, rekomenduojama jas valyti kas
savaitę. Jeigu grindys labai nusidėvėjusios, rekomenduojama jas nušlifuoti ir perlakuoti iš naujo.

 

LIVE MATT

Live Matt matinio lako paviršius atrodo lyg alyvuotas. Natūrali išvaizda dera su įbrėžimams atsparios dangos privalumais.

VALYMAS

Kasdieniam dulkių ar purvo valymui rekomenduojame naudoti šepetį arba siurblį. Reguliariam plovimui, įpilkite 25 ml BOEN Cleaner į 5 l vandens ir išplaukite grindis su drėgna, gerai išgręžta šluoste. Itin nešvarioms grindims plauti, naudokite 50 ml priemonės 5 l vandens. Sunkiau šalinami nešvarumai, tokie kaip tepalo dėmės ar avalynės žymės, gali būti panaikinti kruopščiai valant. Šiam tikslui idealiai tiks valymo priemonė BOEN Remover (intensyvus lako valiklis). Panaudoję šį produktą, grindis padenkite BOEN Polish Matt.

PRIEŽIŪRA

Priemonė BOEN Polish Matt sukurta būtent lakuotų medinių grindų reguliariai priežiūrai. Ši priemonė atgaivina paviršių, jį saugo, suteikia matinio blizgesio ir atsparumą purvui. Prieš naudodami šią priežiūros priemonę įsitikinkite, kad ant grindų nėra poliruoklio, vaško ar nešvarumų. Kempine arba šluoste, tolygiai padenkite grindis plonu BOEN Polish Matt sluoksniu ir palaukite kol išdžius. Tuomet galėsite į vietą pastatyti baldus ir pakloti kilimus. BOEN Polish Matt taip pat gerai tinka dėmėms valyti.

Kaip dažnai reikėtų naudoti šią priemonę?
> Neintensyviai naudojamoms grindims, pvz., miegamuosiuose ar svetainėse, – maždaug kartą per metus
> Vidutiniškai intensyviai naudojamoms grindims, pvz., koridoriuose ir biuruose, kuriuose nuolat lankosi žmonės, – maždaug du kartus per metus, priklausomai nuo naudojimo intensyvumo.

INTENSYVUS VALYMAS IR DĖMIŲ ŠALINIMAS

> Sunkiai šalinamoms dėmėms (vyno, vaisių, uogų, sulčių, grietinėlės, nealkoholinių gėrimų, alaus, kavos, arbatos) valyti patartina naudoti buitinį valiklį.
> Batų tepalo, avalynės pėdsakų, dervos, asfalto, alyvos, riebalų ar šokolado dėmes galima pašalinti vaitspiritu (maždaug 20 ml).
> Rašalo, lūpdažio, rašiklio, spausdintuvo dažų, dažjuostės dėmės gali būti pašalintos spiritu (maždaug 20 ml).
> Kraujo dėmės veiksmingiausiai šalinamos šaltu vandeniu.

Svarbi pastaba Jei pastebėjote akivaizdžių nusidėvėjimo žymių, intensyviai eksploatuojamas grindis rekomenduojame nušlifuoti ir iš naujo padengti laku, kad paviršius liktų nepažeistas. Naudingas patarimas: pasirūpinkite, kad grindis reguliariai patikrintų parketo specialistas.

KOMERCINĖS PASKIRTIES PATALPOS

Jeigu grindys paklotos tokiose vietose, kuriose lankosi labai daug žmonių, pavyzdžiui, restoranuose, laiptinėse, parduotuvėse, viešbučių vestibiuliuose, rekomenduojama jas valyti kas
savaitę. Jeigu grindys labai nusidėvėjusios, rekomenduojama jas nušlifuoti ir perlakuoti iš naujo.

 

LIVE PURE

Live Pure technologija padengtos kietmedžio grindys savo išvaizda primena neapdirbtą medieną. Toks paviršius lieka natūralus ir kartu itin atsparus.

NAUJOVĖ

Novatoriška paviršiaus apdorojimo technologija, Live Pure, sukuria neapdirbtos, natūralios medienos efektą ir kartu išsaugo išskirtinį atsparumą dulkėms, nešvarumams ir skysčiams. Live Pure taip pat suteikia didesnį atsparumą UV spinduliams nei standartinis lakas ar alyva.

VALYMAS

Kasdieniam dulkių ar purvo valymui rekomenduojame naudoti šepetį arba siurblį. Reguliariam plovimui, įpilkite 25 ml BOEN Cleaner į 5 l vandens ir išplaukite grindis su drėgna, gerai
išgręžta šluoste. Itin nešvarioms grindims plauti, naudokite 50 ml priemonės 5 l vandens. Sunkiau šalinami nešvarumai, tokie kaip riebalinės dėmės ar avalynės žymės, gali būti panaikinti
kruopščiai valant. Šiam tikslui puikiai tiks valymo priemonė BOEN Remover. Panaudoję šią priemonę, grindis padenkite BOEN Polish Live Pure.

PRIEŽIŪRA

BOEN Polish Live Pure buvo specialiai sukurtas reguliariai lakuotų kietmedžio grindų priežiūrai. Ši priemonė atgaivina paviršių, jį saugo, suteikia matinio blizgesio ir atsparumą purvui. Prieš naudodami šią priemonę įsitikinkite, kad ant grindų nėra poliruoklio, vaško ar kitų nešvarumų. Kempine arba šluoste tolygiai padenkite grindis plonu BOEN Polish Live Pure sluoksniu ir palaukite kol išdžius. Tuomet galėsite į vietą pastatyti baldus ir pakloti kilimus. BOEN Polish Live Pure taip pat gerai tinka dėmėms valyti.
Kaip dažnai naudoti BOEN Polish Live Pure?
> Nedidelio apkrovimo patalpose, tokiose kaip miegamasis, svetainė – apytiksliai kartą per metus
> Vidutinio apkrovimo patalpose, tokiose kaip koridoriai, biurai – apytiksliai 2 kartus per metus, priklausomai nuo poreikio.

INTENSYVUS VALYMAS IR DĖMIŲ ŠALINIMAS

> Sunkiai šalinamoms dėmėms (vyno, vaisių, uogų, sulčių, grietinėlės, nealkoholinių gėrimų, alaus, kavos, arbatos) valyti patartina naudoti buitinį valiklį.
> Batų tepalo, avalynės pėdsakų, dervos, asfalto , alyvos, riebalų ar šokolado dėmes galima pašalinti vaitspiritu (maždaug 20 ml).
> Rašalo, lūpdažio, rašiklio, spausdintuvo dažų, dažjuostės dėmės gali būti pašalintos spiritu (maždaug 20 ml).
> Kraujo dėmės veiksmingiausiai šalinamos šaltu vandeniu.

KOMERCINĖS PASKIRTIES PATALPOS

Jeigu grindys paklotos tokiose vietose, kuriose lankosi labai daug žmonių, pavyzdžiui, restoranuose, laiptinėse, parduotuvėse, viešbučių vestibiuliuose, rekomenduojama jas valyti dažniau. Kruopščiai išvalyti reikėtų keletą kartų per metus. Jeigu grindys labai nusidėvėjusios, rekomenduojama jas nušlifuoti ir perlakuoti iš naujo.

TRUMPA APŽVALGA

BOEN PARKETO VALYMAS IR PRIEŽIŪRA | Aparici

BOEN PARKETO VALYMAS IR PRIEŽIŪRA | Aparici

 

katalogas parisiuntimui